A trip down memory lane…

This time last year we worked with Wrexham City Council and local community group, Coedpoeth Playable Spaces, to give the Memorial Park playground a £45,000 makeover.

The brief was to replace existing equipment that was not in keeping with the surrounding area, and to provide engaging play options for local children.  Following a competitive consultation process, that involved local children and residents voting for their favourite designs, we were delighted to win the project.

The playground focuses around our wooden ranges which blend perfectly with the surrounding rural environment.

We know that playing with sand is irresistible to children so the playground features a Sandworks unit that allows children to play together in different ways – they can climb and sit or use the pulley system and sieve to move sand up and down.

The playground also features our Orchard range of environmentally friendly wooden based units that provide a combination of physical activity and challenge, social interaction and opportunities for learning.

Other natural elements include stepping logs and an embankment slide and a tunnel built into a play mound.  We also installed a wide range of inclusive equipment including a roundabout, springies, trampoline and swings to provide children of all abilities to play side-by side.

A bespoke green youth shelter completes the playground.  The shelter provides a place for older children to meet and the colour blends in perfectly with the natural environment.

Carla Hinde, Landscape Officer at Wrexham County Borough Council says “We’re delighted with the new children’s play area, it’s a very popular and well used recreational facility.  The fact that the local children and community helped to pick each piece of equipment adds a sense of ownership to a well thought out playable space.”